Project: Zonnepanelen op Regius College Schagen

Loodgietersbedrijf-TBS-zonnepanelen-052014-1 Loodgietersbedrijf-TBS-zonnepanelen-052014-3 Loodgietersbedrijf-TBS-zonnepanelen-052014-2

Project: Zonnepanelen met bijbehorende omvormers
Object: Regius College in Schagen
Realisatie: mei 2014

Op het Regius College in Schagen heeft Loodgietersbedrijf TBS 100 zonnepanelen geplaatst waarvan 82 op een plat dak en 18 op een damwand profiel voor op een schuin dak. De panelen liggen op 1 van de 4 gebouwen waar de school uit bestaat. In alle 4 gebouwen zijn aula’s aanwezig waar op schermen te zien is wat de zonnepanelen aan energie opbrengen. Op deze manier wordt voor de leerlingen en docenten inzichtelijk gemaakt wat het effect is van groene energie.

De omvormers zetten de watt piek om in normaal stroom, hierdoor is de energie te gebruiken voor tal van doeleinden. Het belangrijkste bij het plaatsen van zonnepanelen is het maken van een goede berekening. Voor het maken van deze berekening komen wij kosteloos langs. Nadat de opbrengstberekening van de zonnepanelen gemaakt is wordt berekend hoeveel panelen nodig zijn, op het dak kunnen en met welke constructie dit gerealiseerd kan worden.