Waterontharder

Waterontharder

Waterontharders worden gebruikt om het water kalkvrij te maken. Kalk in water is heel normaal, per streek in Nederland kan de hoeveelheid kalk in water verschillen. Woon jij in een gebied waar veel kalk in het water zit dan kan een waterontharder een goede oplossing zijn. Door water ontkalken smaakt je water beter, je hebt minder last van kalkaanslag op het sanitair en je wasmachine kunnen bijvoorbeeld langer meegaan.

Waterontharder kopen

Wil je een waterontharder kopen, houd dan rekening met deze tips! We hebben onderstaande tips voor je verzameld om een beeld te krijgen welke waterontharder je het beste kunt kopen. Per situatie kan dit verschillen, ook staan de loodgieters van Loodgieter Schagen graag voor je klaar om je persoonlijk advies voor jouw waterontharder te geven.

  • Sluit de waterontharder op de juiste plaats aan. Wanneer je de waterontharden, ook wel waterontkalker aansluit op de plaats waar je waterleiding het huis binnenkomt heb je in hele huis daar de voordelen van.
  • Je wilt een waterontharder die in jouw huis past. Dit is niet zo maar een waterontharder. Dit is een waterontkalker met de juiste capaciteit. Wij maken graag een berekening voor u. Wij houden onder andere rekening met de doorstroomcapaciteit en onthardingscapaciteit.
  • Je wilt een waterontharder die past in je huis. Wij komen graag kijken en wij meten graag voor u wat past en wat niet.
  • Geef jouw gasten extra natuurlijk water. Een waterontharder van een goed merk zuivert ook bacteriën en gevaarlijke stoffen uit het water. Als je een hotel bezit of een restaurant of café hebt is dit zeker een pré. Wie wil er nou geen natuurlijk én zuiver water? En welke gastheer geeft zijn gasten nou chemisch water? Als je ons uw waterontharder laat regelen dan, kun je altijd trots natuurlijk water schenken.
  • Echte theeliefhebbers proeven het verschil tussen thee die gezet is met onthard zuiver water en normaal water. Op de behoefte van theeliefhebbers kun je inspelen, dit is zeker handig als je een café of restaurant hebt.
  • Waterontharders zuiveren water in het algemeen. Ze ontkalken niet alleen maar ze halen ook mineralen, zouten en bacteriën uit het water. Dit is natuurlijk wel een fijn idee.
  • Waterontharders hebbebn niks aan de zuurgraad van uw water doen. Dit is een veel voorkomend misverstand. Dit helpen wij graag voor je uit de weg. Wij adviseren uw graag.

sensorsoft

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Veel minder kalk in water is goed voor meerdere dingen. Zo heb je minder last van kalkaanslag in de badkamer en bijvoorbeeld kalkaanslag in het koffiezetapparaat, waterkoker of zoals eerder al genoemd, de wasmachine. Maar denk ook eens aan je vaatwasmachine! Een ander groot voordeel van een waterontharder is het effect voor mensen met een gevoelige huid. Wist je dat eczeem en een droge huid verergerd wordt door hard water, oftewel kalkrijk water? Het hebben van een ontkalker haalt het kalk uit het water waardoor stoffen als calcium minder in het water voorkomen. In zacht water, oftewel water met minder kalk, lost bovendien zeep makkelijker op.

Kalkrijkwater is schadelijk voor uw sanitair. Dit geld zeker als je koffiezetapparaat of vaatwasmachine professioneel gebruikt. Je wilt natuurlijk niet dat deze peper dure professionele apparatuur helemaal verkalkt. Om dit dus te voorkomen kun je een waterontharder aanschaffen.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder kan op verschillende manieren werken. Een mogelijkheid is een apparaat dat de calcium- en magnesiumionen losmaakt uit het water. Soms vervangt een ontharder een van de bovenstaande ionen met een natriumion. Een andere methode om water te ontharden is ultrafiltratie. Bij deze methode wordt het wordt door een soort super filter geperst. Deze filter noemen we een membraan.